Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Ψυχικού

Απογευματινές δραστηριότητες 2021-2022

•    Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων διοργανώνει απογευματινές δραστηριότητες στο χώρο του σχολείου μας στις οποίες μπορούν να συμμετέχουν όλα τα παιδιά που φοιτούν στο σχολείο μας. Δυστυχώς, λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον Covid-19 δεν μπόρεσαν να διεξαχθούν το προηγούμενο σχολικό έτος. Ωστόσο, είμαστε, πλέον, στην ευχάριστη θέση να ξεκινήσουμε!
Σύμφωνα με την εισήγηση της Σχολικής Επιτροπής για τη πρωτοβάθμια εκπαίδευση, επιτρέπεται να ξεκινήσουμε με τις δραστηριότητες αυτές που εκτελούνται μόνο σε εξωτερικό χώρο για την ασφάλεια των παιδιών μας και την εναρμόνιση με τις οδηγίες που ισχύουν λόγω του Covid-19.
•    Σκοπός μας είναι να μπορέσουν να συμμετέχουν σε αυτές όσο γίνεται περισσότερα παιδιά του σχολείου, να ανοίξουν το πεδίο των ενδιαφερόντων τους και να δοκιμάσουν δημιουργικές δραστηριότητες. Οι δάσκαλοι που διδάσκουν στα απογευματινά μαθήματα, είναι όλοι κατηρτισμένοι επαγγελματίες με πολυετή εμπειρία και ειδίκευση τόσο στο αντικείμενό τους, όσο και στην παιδαγωγική ενασχόλησή τους με παιδιά αυτών των ηλικιών.
•    Οι απογευματινές μας δραστηριότητες θα ξεκινήσουν την 1η εβδομάδα του Νοεμβρίου.
•    Για τα αδέρφια απαιτείται ξεχωριστή δήλωση.
•    Επισημαίνεται ότι θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας εγγραφής σε περίπτωση υπέρβασης του ανώτατου δυνατού αριθμού συμμετεχόντων.
•    Για την καλύτερη οργάνωση των απογευματινών δραστηριοτήτων, απαιτείται η συνδρομή όλων μας. Κατά τη δήλωση συμμετοχής παρακαλούμε να μας γνωστοποιήσετε τις μέρες και τις ώρες που μπορείτε να βοηθήσετε, είτε με την παρουσία σας στο σχολείο, είτε με τον ορισμό σας ως υπεύθυνο τμήματος δραστηριότητας. Μπορείτε να δηλώσετε το πού και πώς μπορείτε να βοηθήσετε και μέσω της συμπλήρωσης του ειδικού πεδίου στη δήλωση.
•    Παρακαλούμε να διαβάσετε προσεκτικά το κανονισμό λειτουργίας των απογευματινών μαθημάτων πριν προβείτε σε υποβολή της δήλωσης πατώντας εδώ.
•    Για το σχολικό έτος 2021-2022, στις απογευματινές δραστηριότητες του σχολείου περιλαμβάνονται, προς το παρόν, τα παρακάτω μαθήματα εξωτερικού χώρου (πατήστε πάνω σε κάθε μάθημα για λεπτομέρειες). Ελπίζουμε ότι θα μας επιτραπεί να ξεκινήσουμε και τις υπόλοιπες δραστηριότητες τους προσεχείς μήνες.
•    Αφού διαβάσετε τις πληροφορίες που σας παραθέτουμε και επιλέξετε τις δραστηριότητες που σας ενδιαφέρουν, παρακαλούμε συμπληρώστε την ηλεκτρονική φόρμα πατώντας εδώ

Μαθήματα

Μπάσκετ

Το μάθημα θα γίνεται δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Τρίτη και Παρασκευή. Προπονητής είναι ο κ. Θόδωρος Τζαλαλής. Κάθε παιδί μπορεί να δηλώσει 2 φορές την εβδομάδα, το μάθημα διαρκεί 1 ώρα. Εισφορά 18€ μηνιαίως.

Πινγκ – Πονγκ

Το μάθημα θα γίνεται δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Παρασκευή και Σάββατο. Προπονητής είναι ο  κ. Θόδωρος Τζαλαλής. Κάθε παιδί μπορεί να δηλώσει 2 φορές την εβδομάδα, το μάθημα διαρκεί 1 ώρα. Εισφορά 18€ μηνιαίως.

Ποδόσφαιρο

Το μάθημα θα γίνεται δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Τρίτη και Σάββατο. Προπονητής είναι ο κ. Θόδωρος Τζαλαλής. Κάθε παιδί μπορεί να δηλώσει 2 φορές την εβδομάδα, το μάθημα διαρκεί 1 ώρα την Τρίτη και 1:30 ώρα το Σάββατο. Εισφορά 18€ μηνιαίως.

Μοντέρνος Χορός

Στόχος των μαθημάτων είναι να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με το χορό, την κίνηση, τη μουσική, το ρυθμό και να συναντηθούν  δημιουργικά με τα άλλα παιδιά.
Στην πορεία των μαθημάτων τα παιδιά μαθαίνουν να «ακούνε» και να μετράνε τα μουσικά κομμάτια, μαθαίνουν τις βασικές κινήσεις (βηματολόγιο) του εκάστοτε στυλ χορού (Hip- hop, Jazz, Modern Dance) και στο τέλος παρουσιάζουν μια χορογραφία βασισμένη στις υποδείξεις της δασκάλας αλλά και σε δικούς τους αυτοσχεδιασμούς.
Σκοπός, λοιπόν, είναι όχι μόνο να καταφέρουν να αποδώσουν τεχνικά και σωστά τις χορογραφίες τους αλλά να ανακαλύψουν τις εκφραστικές και σωματικές τους ικανότητες  έτσι ώστε να τις εξελίξουν και να τις αξιοποιήσουν δημιουργικά.  
Λόγω των νέων δεδομένων της φετινής χρονιάς και για την ασφάλεια όλων μας θα τηρούνται τα μέτρα προστασίας κατά του Covid-19, που σημαίνει ότι τα μαθήματά μας θα γίνονται σε εξωτερικό χώρο και με τις απαραίτητες αποστάσεις.

Υπεύθυνη μαθήματος είναι η κα Ελένη Δαφέρμου. Τρίτη 4.15-5.15 (όλες οι τάξεις) και Παρασκευή 6.00-7.00 (όλες οι τάξεις). Εισφορά 15€ μηνιαίως για τα παιδιά που κάνουν μία φορά την εβδομάδα και 18€ μηνιαίως για όσα κάνουν δύο φορές.

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας

You have allowed cookies to be placed on your computer. This decision can be reversed.