Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Ψυχικού

Απογευματινές δραστηριότητες 2022-2023

•    Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων διοργανώνει απογευματινές δραστηριότητες στο χώρο του σχολείου μας στις οποίες μπορούν να συμμετέχουν όλα τα παιδιά που φοιτούν στο σχολείο μας. Η συμμετοχή των παιδιών στα απογευματινά μαθήματα με φίλους και συμμαθητές τους έχει αποδειχθεί ότι βοηθά, μεταξύ άλλων, σημαντικά τόσο στην κοινωνικοποίησή τους όσο και στην ομαλή ένταξή τους στο περιβάλλον του σχολείου.
•    Σκοπός μας είναι να μπορέσουν να συμμετέχουν σε αυτές όσο γίνεται περισσότερα παιδιά του σχολείου, να ανοίξουν το πεδίο των ενδιαφερόντων τους και να δοκιμάσουν δημιουργικές δραστηριότητες. Οι δάσκαλοι που διδάσκουν στα απογευματινά μαθήματα, είναι όλοι κατηρτισμένοι επαγγελματίες με πολυετή εμπειρία και ειδίκευση τόσο στο αντικείμενό τους, όσο και στην παιδαγωγική ενασχόλησή τους με παιδιά αυτών των ηλικιών.
•    Οι απογευματινές μας δραστηριότητες θα ξεκινήσουν τη Τρίτη, 4 Οκτωβρίου.
•    Για τα αδέρφια απαιτείται ξεχωριστή δήλωση.
•    Επισημαίνεται ότι θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας εγγραφής σε περίπτωση υπέρβασης του ανώτατου δυνατού αριθμού συμμετεχόντων.
•    Για την καλύτερη οργάνωση των απογευματινών δραστηριοτήτων, απαιτείται η συνδρομή όλων μας. Κατά τη δήλωση συμμετοχής παρακαλούμε να μας γνωστοποιήσετε τις μέρες και τις ώρες που μπορείτε να βοηθήσετε, είτε με την παρουσία σας στο σχολείο, είτε με τον ορισμό σας ως υπεύθυνο τμήματος δραστηριότητας. Μπορείτε να δηλώσετε το πού και πώς μπορείτε να βοηθήσετε και μέσω της συμπλήρωσης του ειδικού πεδίου στη δήλωση.
•    Παρακαλούμε να διαβάσετε προσεκτικά το κανονισμό λειτουργίας των απογευματινών μαθημάτων, πατώντας εδώ.
•    Για το σχολικό έτος 2022-2023, στις απογευματινές δραστηριότητες του σχολείου περιλαμβάνονται μαθήματα εξωτερικού και εσωτερικού χώρου (πατήστε πάνω σε κάθε μάθημα για λεπτομέρειες). Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων έχει όλη τη διάθεση, ανάλογα με τις επιθυμίες των παιδιών που θα μας γνωστοποιηθούν, να ξεκινήσουμε, τους προσεχείς μήνες, και άλλες δραστηριότητες.
•    Αφού διαβάσετε τις πληροφορίες που σας παραθέτουμε και επιλέξετε τις δραστηριότητες που σας ενδιαφέρουν, παρακαλούμε συμπληρώστε την ηλεκτρονική φόρμα  πατώντας εδώ:

Μαθήματα

1. Μοντέρνος Χορός

Στόχος των μαθημάτων είναι να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με το χορό, την κίνηση, τη μουσική, το ρυθμό και να συναντηθούν  δημιουργικά με τα άλλα παιδιά.
Στην πορεία των μαθημάτων τα παιδιά μαθαίνουν να «ακούνε» και να μετράνε τα μουσικά κομμάτια, μαθαίνουν τις βασικές κινήσεις (βηματολόγιο) του εκάστοτε στυλ χορού (Hip- hop, Jazz, Modern Dance) και στο τέλος παρουσιάζουν μια χορογραφία βασισμένη στις υποδείξεις της δασκάλας αλλά και σε δικούς τους αυτοσχεδιασμούς.
Σκοπός, λοιπόν, είναι όχι μόνο να καταφέρουν να αποδώσουν τεχνικά και σωστά τις χορογραφίες τους αλλά να ανακαλύψουν τις εκφραστικές και σωματικές τους ικανότητες  έτσι ώστε να τις εξελίξουν και να τις αξιοποιήσουν δημιουργικά.  
Υπεύθυνη μαθήματος είναι η κα Ελένη Δαφέρμου, Τρίτη, 17.30-18.30 και Παρασκευή 17.30-18.30, κόστος 15€ μηνιαίως για παιδιά που κάνουν 1 φορά την εβδομάδα και 18€ μηνιαίως για 2 φορές την εβδομάδα.

2. Μπάσκετ

Η δραστηριότητα του μπάσκετ γίνεται 2 φορές την εβδομάδα, κάθε Τρίτη, 17.30-18.30 και Σάββατο, 09.30-10.30.
Προπονητής είναι ο κος Θόδωρος Τζαλαλής. Απευθύνεται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες του σχολείου μας. Κάθε παιδί μπορεί να δηλώσει 2 φορές την εβδομάδα με εισφορά 18€ μηνιαίως.

3. Ποδόσφαιρο

Η δραστηριότητα του ποδοσφαίρου γίνεται 2 φορές την εβδομάδα, κάθε Τετάρτη, 17.30-18.30 και Σάββατο, 10.00-11.00.
Προπονητής είναι ο κος Ιωάννης Ντόκος. Απευθύνεται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες του σχολείου μας. Σκοπός είναι τα παιδιά που συμμετέχουν να δημιουργήσουν ομάδα/ες που θα τους δοθεί η δυνατότητα να εκπροσωπήσουν το σχολείο μας σε σχολικά πρωταθλήματα. Κάθε παιδί μπορεί να δηλώσει 2 φορές την εβδομάδα με εισφορά 18€ μηνιαίως.

4. Πινγκ – Πονγκ

Η δραστηριότητα του πινγκ-πονγκ γίνεται 2 φορές την εβδομάδα, κάθε Τρίτη, 18.30-19.30 και Παρασκευή, 17.30-18.30.
Προπονητής είναι ο κος Θόδωρος Τζαλαλής. Απευθύνεται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες του σχολείου μας. Κάθε παιδί μπορεί να δηλώσει 2 φορές την εβδομάδα με εισφορά 18€ μηνιαίως.

5. Βόλλεϊ

Η δραστηριότητα του volley γίνεται 1 φορά την εβδομάδα, κάθε Σάββατο, 10.30-12.00.
Προπονητής είναι ο κος Θόδωρος Τζαλαλής. Απευθύνεται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες του σχολείου μας. Κάθε προπόνηση διαρκεί 11/2 ώρα με εισφορά 18€ μηνιαίως.

6. Αρχιτεκτονική – «Κτίζω την πόλη μου»

Ένα πρωτότυπο εργαστήρι που προσεγγίζει την αρχιτεκτονική τόσο ως τέχνη, όσο και ως κοινωνική επιστήμη, προκειμένου τα παιδιά σταδιακά να αποκτήσουν συναίσθηση του χώρου ως τρισδιάστατου «σωματικού» φαινομένου, να καλλιεργήσουν τη συνείδησή τους γύρω από τα πράγματα και να μπορούν με διαφορετικούς τρόπους να αντιλαμβάνονται το περιβάλλον τους, τον κτισμένο χώρο και ειδικά την αστική, κοινωνική και πολιτιστική πραγματικότητα.
Στο μάθημα – εργαστήριο και με όπλο τη φαντασία και τη λογική, φτιάχνουμε χώρους για το παιχνίδι, την ξεκούραση, την ψυχαγωγία, την δράση, τον πολιτισμό, την κοινωνία, τη δημόσια και την ιδιωτική σφαίρα, χρησιμοποιώντας αρχιτεκτονικούς τρόπους αναπαράστασης.
Τα παιδιά ενθαρρύνονται στο να φτιάξουν τους δικούς τους κόσμους, αλλά κι εμείς βοηθούμε να έχουν ρεαλιστική βάση, στο βαθμό που δεν θίγεται η δημιουργικότητα και φαντασία των παιδιών. Μελετάμε τις διαφορετικές προσεγγίσεις, μιλάμε για τις δημιουργίες και εκθέτουμε τα έργα. Λειτουργούμε ατομικά και ομαδικά, συμπληρωματικά.  
Υπεύθυνη εργαστηρίου είναι η κα Μυρτώ Κωσταροπούλου (κάθε Τετάρτη, 17:30-18:30, κόστος 25€ μηνιαίως).

7. Λογοτεχνικό Εργαστήρι

Το Λογοτεχνικό εργαστήρι είναι ένα βιωματικό εργαστήρι δημιουργικού παιχνιδιού που με εργαλείο τη γλώσσα ανοίγει δρόμους για να ταξιδέψουμε στον κόσμο της και στα μυστικά της.
Οι στόχοι είναι:
-Τα παιδιά να γνωρίσουν τον πλούτο της ελληνικής γλώσσας, τη γραμματική, τη συντακτική δομή της και τη λογοτεχνία, μ’ ένα διασκεδαστικό και βιωματικό  τρόπο.
-Να αποκτήσουν γλωσσική καλλιέργεια και ευρύτερη ικανότητα να επικοινωνούν με τους γύρω.
-Να ανακαλύψουν τη «μαγεία» του λόγου, την ικανότητα να διαχειρίζονται τη φαντασία τους δημιουργικά και να μπορούν να την εκφράσουν.
Υπεύθυνη εργαστηρίου είναι η κα Μάρω Σφακιανοπούλου (κάθε Τετάρτη, 17:30-18:30, κόστος 18€ μηνιαίως).

8. Παραδοσιακοί χοροί (τμήμα ενηλίκων)

Δραστηριότητα και για εμάς, τους γονείς, στο χώρο του σχολείου μας! Ένα ευχάριστο διάλλειμα από την καθημερινότητα με εκμάθηση ελληνικών παραδοσιακών χορών.
Υπεύθυνος μαθήματος είναι ο κος Θεόδωρος Φωτεινός, κάθε Σάββατο, 10.00 – 11.00, με κόστος 15€ μηνιαίως.

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας

You have allowed cookies to be placed on your computer. This decision can be reversed.