Αγαπητοί Γονείς,

Σας καλωσορίζουμε στο σχολείο μας και στο Σύλλογο Γονέων. Ευχόμαστε να περάσουμε μαζί με τρόπο δημιουργικό τα έξι χρόνια του Δημοτικού Σχολείου.

Σκοπός μας είναι πάντα μέσα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας και των δυνατοτήτων μας να συμβάλλουμε, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση του σχολείου, στη διαμόρφωση ενός δημιουργικού σχολικού περιβάλλοντος που θα είναι για τα παιδιά μας κάτι περισσότερο από το σχολείο τους. Θέλουμε τα παιδιά μας να θεωρούν το σχολείο σπίτι τους, να το σέβονται και να το αγαπούν πέρα από τα μαθήματα και τις σχολικές ώρες.

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Π. Ψυχικού

Ψυχικό, 12/11/2015

Προς

Δήμαρχο Ψυχικού κ. Παντελή Ξυριδάκη

Αντιδήμαρχο Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Αλέξανδρο Καρυώτη

Πρόεδρο Σχολικής Επιτροπής κ. Λεωνίδα Παπαγεωργίου

Διευθυντή Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης Β΄Αθήνας . Πάρη Βεντήρη

Κοινοποίηση

Διευθύντρια 1ου Δημοτικού Σχολείου Ψυχικού κα Ορσαλία Γερακίνη

Συμβούλιο Διδασκόντων 1ου Δημοτικού Σχολείου Π. Ψυχικού

Πρόεδρο Ένωσης Γονέων Ψυχικού κ. Γεώργιο Μεσημέρη

Αξιότιμοι Κύριοι,

Από τη Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου 2015, και σε συνέχεια του με αριθμό πρωτ. 17868/29-10-2015, εγγράφου της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού, η είσοδος και η έξοδος των παιδιών από το χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου γίνεται από την είσοδο της Λεωφόρου Δημοκρατίας.

Για την απόφασή σας αυτή, είχαμε ενημερωθεί προφορικά, από τη Διεύθυνση του Σχολείου και είχαμε εκφράσει τις επιφυλάξεις μας τόσο στην κα Γερακίνη, όσο και στον κ. Παπαγεωργίου. Μετά από δύο ημέρες λειτουργίας του νέου συστήματος θα θέλαμε να σας εκφράσουμε εκ νέου, αυτή τη φορά και εγγράφως τις έντονες και βάσιμες αντιρρήσεις μας σε σχέση με την διευθέτηση αυτή, τονίζοντας τα ακόλουθα:

  • Η ταυτόχρονη έξοδος 360 περίπου παιδιών από μία είσοδο η οποία βρίσκεται σε κεντρικό δρόμο του Π. Ψυχικού ενέχει σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια των παιδιών, καθώς το πεζοδρόμιο της Λεωφόρου Δημοκρατίας δεν είναι αρκετά πλατύ για να παραμείνουν όλα αυτά τα παιδιά – και οι γονείς που τα παραλαμβάνουν – με ασφάλεια, με αποτέλεσμα τόσο τα παιδιά όσο και οι γονείς να εκτίθενται σε σοβαρότατο καθημερινά κίνδυνο της υγείας τους, ακόμη και της ζωής τους.

  • Η μέχρι την 9η Νοεμβρίου ισχύουσα επί σειρά ετών διευθέτηση ήταν απολύτως επιτυχημένη, καθώς αφενός μεν πληρούσε και πληροί όλες τις προϋποθέσεις ασφαλείας (ειδική διαμόρφωση για να εισέρχονται τα οχήματα και ν΄αποβιβάζουν ή παραλαμβάνουν τους μαθητές, άνετος χώρος αναμονής των μαθητών και των γονέων, οδός πολύ ηπιότερης κυκλοφορίας (οδός Μηλιδώνη), επαρκείς ενδείξεις και διαβάσεις και επί της οδού κλπ), αφετέρου δε και εξ αποτελέσματος , δεδομένου ότι ουδέποτε είχε σημειωθεί οποιοδήποτε ατύχημα με την συγκεκριμένη διευθέτηση .

  • Παρά το γεγονός ότι έχει γίνει πρόσληψη σχολικού τροχονόμου για την διευθέτηση της κυκλοφορίας και την ασφαλή διέλευση των παιδιών, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να καλύπτει τις ανάγκες ασφαλείας, καθώς αφενός τα παιδιά είναι πολλά, αφετέρου η κυκλοφορία τόσο στην ώρα εισόδου, όσο και στην ώρα εξόδου είναι σχετικά αυξημένη, με πολλά αυτοκίνητα, αλλά και πούλμαν που εξυπηρετούν τη μεταφορά παιδιών, άλλων σχολείων της περιοχής. Υπενθυμίζουμε ότι πρόκειται για παιδιά Δημοτικού, με άλλα λόγια παιδιά ηλικίας από 6 – 12 ετών τα περισσότερα εκ των οποίων δεν έχουν μάθει να κυκλοφορούν μόνα τους με ασφάλεια στο δρόμο.

  • Τα μεταλλικά εμπόδια που έχουν τοποθετηθεί στην έξοδο του σχολείου είναι επικίνδυνα, καθώς η μία τους πλευρά βγαίνει με μεγάλη ευκολία από το δάπεδο με τον κίνδυνο να υπάρξει ατύχημα.

  • Οι λοιπές ρυθμίσεις στις οποίες έχετε προβεί για την «ασφάλεια» των μαθητών (ξύλινο περίπτερο, ενεργοποίηση διάβασης πεζών, πινακίδα και η τοποθέτηση ελαστικών οριοδεικτών για την παράνομη στάθμευση) σε καμία περίπτωση δεν κρίνονται επαρκείς για την ασφάλεια τόσων παιδιών που βγαίνουν ταυτόχρονα από ένα σχολικό κτίριο, σε ένα δρόμο ταχείας κυκλοφορίας, με ανύπαρκτο χώρο αναμονής .

Στο πλαίσιο αυτό, ζητούμε να επανεξετάσετε άμεσα την απόφασή σας αυτή, δίνοντας προτεραιότητα, όπως άλλωστε οφείλετε, στην ασφάλεια των παιδιών μας, και να προχωρήσετε μέσα σε 24 ώρες σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες και αποφάσεις για την επαναφορά της προηγούμενης κατάστασης πριν συμβεί κάποιο ατύχημα.

Τέλος, παρακαλούμε όπως μας χορηγήστε την πλήρη σειρά των εγγράφων που συνδέονται με την παραπάνω παράλογη απόφαση, δηλαδή την ίδια την απόφαση, τα προπαρασκευαστικά έγγραφα αυτής (αιτήσεις, δηλώσεις , εισηγήσεις κλπ) καθώς και όλα τα συναφή με την απόφαση αυτή έγγραφα.

Με εκτίμηση,

Εκ μέρους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων,

Αλεξάνδρα Δελένδα

Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου

  • Βασικό
  • Τίτλο
  • Ημέρα
  • Τυχαίο
άλλα... / πάτησε SHIFT για όλα... όλα...

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας

You have allowed cookies to be placed on your computer. This decision can be reversed.