Αγαπητοί Γονείς,

Σας καλωσορίζουμε στο σχολείο μας και στο Σύλλογο Γονέων. Ευχόμαστε να περάσουμε μαζί με τρόπο δημιουργικό τα έξι χρόνια του Δημοτικού Σχολείου.

Σκοπός μας είναι πάντα μέσα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας και των δυνατοτήτων μας να συμβάλλουμε, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση του σχολείου, στη διαμόρφωση ενός δημιουργικού σχολικού περιβάλλοντος που θα είναι για τα παιδιά μας κάτι περισσότερο από το σχολείο τους. Θέλουμε τα παιδιά μας να θεωρούν το σχολείο σπίτι τους, να το σέβονται και να το αγαπούν πέρα από τα μαθήματα και τις σχολικές ώρες.

Για 2η συνεχόμενη χρονιά το Σχολείο μας συμμετείχε στην κανονική κατηγορία του 8ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, κορυφαίο της κατηγορίας του στην Ελλάδα, ο οποίος διοργανώθηκε από τον WRO Hellas (http://wrohellas.gr)  στις σχολές Μωραΐτη το Σάββατο 2 Ιουλίου 2016.
Με προπονητή τον κ. Σωτήρη Χάρμπα, οι μαθητές-μέλη των 3 ομάδων ρομποτικής (Robomasters, Robogirls και Robotistas) ξεκίνησαν μετά τις γιορτές του Πάσχα την προετοιμασία για την συμμετοχή στον Περιφερειακό Αττικής που αποτελεί τα τελευταία 2 χρόνια, όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα, τον προκριματικό για τον Τελικό του Διαγωνισμού, που με τη σειρά του δίνει το εισιτήριο πρόκρισης στην Ετήσια Ολυμπιάδα Ρομποτικής(κάθε Νοέμβριο) στις πρώτες ομάδες (2 ή περισσότερες) σε κάθε κατηγορία (Open-εκθεσιακή ή Regular-κανονική) για κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο, Πανεπιστήμιο).
Όλα τα παιδιά, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον, αφοσίωση, σοβαρότητα, υπομονή, επιμονή και αφιέρωσαν πάρα πολλές ώρες κυρίως τον τελευταίο μήνα πριν τον διαγωνισμό, προκειμένου να κατασκευάσουν το κατάλληλο ρομποτικό μοντέλο και να το προγραμματίσουν έτσι ώστε να καταφέρει να επιτελέσει την αποστολή του θέματος του Διαγωνισμού. Το φετινό θέμα είχε να κάνει με την συλλογή και την ανακύκλωση των απορριμάτων στη διαδρομή από το σπίτι στο σχολείο η οποία αναπαρίσταντο πάνω στην πίστα του διαγωνισμού με κατάλληλα σχήματα και σχέδια. Για να δείτε το θέμα του διαγωνισμού και τους κανόνες της κατηγορίας του Δημοτικού, που ισχύουν τόσο για τους εθνικούς διαγωνισμούς που διεξάγονται σε πολλές χώρες παγκοσμίως όσο και για την Ολυμπιάδα Ρομποτικής, πατήστε εδώ .
Οι μαθητές που έλαβαν μέρος στον Διαγωνισμό :

 • Robomasters (12η θέση στην Τελική κατάταξη επί συνόλου 43 ομάδων)
  Ανδρέας Μελακόπουλος
  Λυδία Μακρή
 • Robogirls (27η θέση)
  Ιωάννα Μπαξεβανάκη
  Μάρα Λοΐζου
 • Robotistas (42η θέση)
  Κωνσταντίνος Γάσιας
  Χαρης Διαμαντίδης
  Ροβέρτος Καρυδόπουλος

 Η Πρόεδρος και τα μέλη του Συλλόγου μας, συγχαίρουν όλους τους μαθητές και τον εκπαιδευτικό-προπονητή τους για αυτή την επιτυχία σε μια δραστηριότητα που σήμερα αποτελεί αντικείμενο σπουδών ειδικά όσων φοιτητών και επαγγελματιών ασχολούνται με την τεχνολογία και τους κλάδους μηχανολογίας και μηχανικής υπολογιστών.
Ευχόμαστε στους μαθητές μας καλή πρόοδο και ανάλογες επιτυχίες(ατομικές και ομαδικές) τα επόμενα χρόνια και στον προπονητή τους να συνεχίζει να ασχολείται με την ίδια διάθεση με την Εκπαιδευτική Ρομποτική, δίνοντας εμπειρίες, χαρές και επιτυχίες στους μαθητές του και τις επόμενες σχολικές χρονιές.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε :

 • Την Διευθύντρια του Σχολείου μας, κα Ορσαλία Γερακίνη που στήριξε την προσπάθεια για την δημιουργία ομίλου Ρομποτικής από την πρώτη στιγμή και τον Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού που παραχώρησαν χώρους, εξοπλισμένους με την κατάλληλη τεχνολογία, άνετους και φιλόξενους και συγκεκριμένα το Εργαστήριο Πληροφορικής του σχολείου μας και την Δημοτική Βιβλιοθήκη του Ψυχικού, αντίστοιχα, ώστε τα μαθήματα και η προετοιμασία των παιδιών, να γίνουν και συνθήκες.
 • Τον Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού που στήριξε και στηρίζει οικονομικά την Ρομποτική εγκρίνοντας την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού, προκειμένου να συμμετάσχει το σχολείο μας σε έναν απαιτητικό σε ρομποτικά υλικά, διαγωνισμό.
 • Την Υπεύθυνη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Ψυχικού, κα Βασιλάκη Φωτεινή για την διάθεσή της να μας εξυπηρετήσει τις μέρες που οι μαθητές μετέβαιναν στον χώρο της Βιβλιοθήκης.
 • Τους γονείς των μαθητών που με την ενεργή συμμετοχή τους, στήριξαν με κάθε τρόπο την προετοιμασία για τον Περιφερειακό και τον Τελικό του Διαγωνισμού.

Για να δείτε φωτογραφίες από την συμμετοχή του σχολείου μας στον Τελικό του 8ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής κάντε κλικ εδώ.

 • Βασικό
 • Τίτλο
 • Ημέρα
 • Τυχαίο
 • Οι απογευματινές δραστηριότητες του Συλλόγου μας φέτος θα πραγματοποιούνται στο χώρο του Σχολείου κάθε Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο.
  ΣΥΝΕΧΕΙΑ...

  απογευματινές δραστηριότητες 2019-2020

 •  Το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 από τις 11:00 έως τις 18:00 θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του σχολείου το φετινό Χριστουγεννιάτικο
  ΣΥΝΕΧΕΙΑ...
 • Τη Δευτέρα 1/10/18 έγινε η ετήσια Γενική Συνέλευση του Συλλόγου και η ψηφοφορία για την ανάδειξη των μελών που θα
  ΣΥΝΕΧΕΙΑ...
 • Το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017 από τις 11:00 έως τις 18:00 θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του σχολείου το φετινό Χριστουγεννιάτικο
  ΣΥΝΕΧΕΙΑ...
 • Απαντήστε στο ερωτηματολόγιο για τα σεμινάρια της φετινής σχολικής χρονιάς...
  ΣΥΝΕΧΕΙΑ...
 • Σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε τη συναυλία αφιέρωμα σε νέους καλλιτέχνες που θα δοθεί στο Θέατρο Αρσακείου σχολείου Ψυχικού, την Τετάρτη
  ΣΥΝΕΧΕΙΑ...
 • 45 πολύχρωμα διαμάντια οριγκάμι , κρεμάστηκαν σήμερα 14/10/16 στις σκάλες του επάνω κτιρίου του σχολείου μας .  Το έργο είναι σύλληψη
  ΣΥΝΕΧΕΙΑ...
 • Τη Δευτέρα 10/10 έγινε η ετήσια Γενική Συνέλευση του Συλλόγου και η ψηφοφορία για την ανάδειξη των μελών που θα
  ΣΥΝΕΧΕΙΑ...
 • Για 2η συνεχόμενη χρονιά το Σχολείο μας συμμετείχε στην κανονική κατηγορία του 8ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, κορυφαίο της κατηγορίας
  ΣΥΝΕΧΕΙΑ...
 • Με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε ότι οι ομάδες ρομποτικής του σχολείου μας Robotistas, Robomasters & Robogirls προκρίθηκαν στους τελικούς του
  ΣΥΝΕΧΕΙΑ...
άλλα... / πάτησε SHIFT για όλα... όλα...

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας

You have allowed cookies to be placed on your computer. This decision can be reversed.